Telge Energi

elbolaget telge energi

Det svenska energibolaget Telge Energi AB hade före avregleringen av elmarknaden en verksamhet som omfattade Södertälje och Nykvarns kommuner. Idag så levererar Telge Energi el till konsumenter i hela Sverige. Telge Energi var tidigt ute med att bara leverera förnyelsebar energi.

Telge Energi erbjuder rörligt timpris – Bästa alternativet för dig med hög elförbrukning och som vill planera din förbrukning själv. Dessutom erbjuder de även en app där du enkelt kan följa elpriset under dygnet. Läs mer…

Pris: 6 öre / kwH påslag och 59kr fast månadsavgift.

✓ Inget påslag!

✓ Smart app för att följa elpriset

✓ Enkelt att byta elbolag online

Erbjudande: Just nu får du 3 månader fri fast avgift!

Olika avtal

Telge Energi kan erbjuda en rad olika elavtal. Innan du väljer ett lämpligt elavtal så ska du alltid se till att noga jämföra alternativen. Du kan välja mellan rörliga avtal, timavtal, mixavtal och fasta avtal. När det gäller de rörliga avtalen så finns det ingen bindningstid och priset är rörligt.

Det innebär att priset följer utvecklingen på elbörsen, vilket resulterar att din elkostnad kommer att variera månad för månad. Om du väljer att teckna Telge Energis mixavtal så betalar du ena delen av din förbrukning till ett rörligt pris och den andra delen till ett fast. Bindningstiden för mixavtal hos Telge Energi är ett år.

Väljer du att teckna ett fast avtal så kommer din kostnad att vara densamma under den aktuella avtalsperioden. Denna typ av avtal är ett utmärkt alternativ för dig som vill få en tydlig bild över din elkostnad. När det gäller bindningstiden för fast avtal hos Telge Energi så ligger den på ett år.

Telge Energi levererar även el till företag. Förutom fasta och rörliga avtal så kan Telge Energi erbjuda ett elavtal som lämpar sig bra för de företag som har en hög elförbrukning, det vill säga över 50 000 kWh. Det är bara att kontakta Telge Energi för en offert.

Villkor

Det går inte nog att understryka vikten av att du alltid ska ta del av de villkor som följer med när du väljer att bli kund hos ett elbolag. Villkoren i detalj hittar du på Telge Energis hemsida. Här kan du bland annat läsa att det är du som konsument så måste säga upp ditt avtal med din gamla elleverantör. Innan du kan bli kund hos Telge Energi så kommer en kreditprövning att ske. Kom ihåg att Telge Energi har generella villkor för elkunder, men även punkter som är specifika för rörliga avtal, respektive mixavtal och fasta avtal.

Ett populärt företag

När du tecknar ett avtal hos Telge Energi kan du vara förvissad om att du får ren el. Enligt en undersökning från SKI så är Telge Energi det företag som har de nöjdaste kunderna på elmarknaden. Som kund hos Telge Energi så får du en tydlig faktura, som är lätt att uttyda, och som baserar sig på din faktiska elförbrukning.

Ta kontakt med Telge Energi

Om du vill bli kund hos Telge Energi så kan du ringa 020-22 22 10. De har öppet från måndag till fredag, mellan 08.00 och 18.00. Är du redan kund hos Telge Energi sedan tidigare så kan du ringa 020-34 40 40. Kundservice har öppet måndag till fredag, mellan 08.00 och 17.00. Har du frågor om Pellets ringer du 020-25 00 80. Frågor tas emot måndag till fredag, mellan 08.00 och 17.00.