Spotpris el i SE1 Luleå – Se dagens elpris direkt

Se dagens elpris i elområde SE1 Luleå och jämför spotprisets utveckling för att enklare planera din elkonsumtion.

Dagens elpris i SE1 Luleå

Uppdaterad: 19/07/2024

Dagens elpris baseras på det genomsnittliga elspotpriset på elbörsen Nord Pool och inkluderar inte elnätsavgift, påslag, energiskatt, eller moms.

LoadingJämför elpriser i SE1 Luleå

Det lönar sig ofta att jämföra vilket elpris du kan få hos olika elbolag. Se ditt elpris hos några populära elbolag med länkarna nedan.

Se ditt elpris hos Fortum här >>

Se ditt elpris hos Telge Energi här >>

Se ditt elpris hos Skellefteå Kraft här >>

Vad är spotpris på el?

Spotpris är det aktuella timpris på el som sätts på elbörsen Nord Pool och baseras på områdets nuvarande elproduktion och elkonsumtion. Desto mer el som produceras i förhållande till konsumtionen, desto billigare blir det. Spotpriset anges i öre per kWh och inkluderar inte kostnader för exempelvis elnätsavgift, elbolagens påslag, energiskatt, eller moms. Därför bör du vara beredd på att priset som listas förstås är mycket lägre än det pris du som konsument kommer betala i slutändan.

SE1 Luleå är ett av Sveriges fyra elområden

Sedan 2011 är Sverige indelat i fyra elområden. Elpriset skiljer sig ofta mycket mellan olika områden eftersom produktion och efterfrågan ser mycket olika ut i de olika områdena. Eftersom det produceras mer el i norra Sverige så brukar elpriset vara lägst i region SE1 och SE2.

Läs mer om Sveriges fyra elområden

se1 luleå på karta över elområden