Spotpris el i SE2 Sundsvall – Se dagens elpris direkt

Se dagens elpris i elområde SE2 Sundsvall och jämför spotprisets utveckling för att enklare planera din elkonsumtion.

Dagens elpris i SE2 Sundsvall

Uppdaterad: 19/07/2024

Dagens elpris baseras på det genomsnittliga spotpriset på elbörsen Nord Pool och inkluderar inte elnätsavgift, påslag, energiskatt, eller moms.

LoadingJämför elpriser i SE2 Sundsvall

Det lönar sig ofta att jämföra vilket elpris du kan få med elavtal hos flera olika elbolag. Se ditt pris hos några populära elbolag med länkarna nedan.

Se ditt elpris hos Fortum här >>

Se ditt elpris hos Telge Energi här >>

Se ditt elpris hos Skellefteå Kraft här >>

Vad är spotpris på el?

Spotpris är det aktuella timpris på el som sätts på elbörsen Nord Pool och baseras på områdets nuvarande elproduktion och elkonsumtion. Desto mer el som produceras i förhållande till konsumtionen, desto billigare blir det. Spotpriset anges i öre per kWh och inkluderar inte kostnader för exempelvis elnätsavgift, elbolagens påslag, energiskatt, eller moms. Därför bör du vara beredd på att priset som listas förstås är mycket lägre än det pris du som konsument kommer betala i slutändan.

SE2 Sundsvall är ett av Sveriges fyra elområden

Sverige har fyra elområden. Elpriset skiljer sig ofta mycket mellan olika områden eftersom produktion och efterfrågan ser mycket olika ut i de olika områdena. Eftersom det produceras mer el i norra Sverige så brukar elpriset vara lägst i region SE1 och SE2.

Läs mer om Sveriges fyra elområden

elområdet se2 sundsvall på karta