Dagens elpris – Se aktuellt elpris direkt

Elpriset varierar hela tiden och det är smart att hålla koll på dagens elpris. Här listar vi dagens genomsnittliga elspotpris på el för Sveriges alla elområden, så att du enkelt kan se dagens elpris.

Elpris idag i Sveriges elområden

Uppdaterad: 18/07/2024

Priserna baseras på dagens genomsnittliga spotpris på elbörsen Nord Pool och inkluderar inte elnätsavgift, påslag, energiskatt, eller moms.

LoadingJämför elpriser här och byt till billig el

Det lönar sig ofta att jämföra vilket elpris du kan du från flera olika elbolag. Se ditt pris hos några populära elbolag med länkarna nedan.

Se ditt elpris hos Fortum här >>

Se ditt elpris hos Telge Energi här >>

Se ditt elpris hos Skellefteå Kraft här >>

Vad är spotpris på el?

Spotpris är det aktuella timpris på el som sätts på elbörsen Nord Pool. Det anges i öre per kWh och inkluderar inte kostnader för elnätsavgift, elcertifikat, elbolagens påslag, energiskatt, eller moms. Det innebär att priset är betydligt lägre än det du som konsument kommer betala i slutändan.

Hur sätts elpriset?

Spotpriset räknas ut för varje elområde baserat på rådande tillgång och efterfrågan på el, och uträkningen sköts av den oberoende elhandelsplatsen Nord Pool. Varje elområde har därför ett eget elpris som alltså sätts baserat på förhållandet mellan regionens eltillgång och elförbrukning.

Se spotpriset och elpristrender i Sveriges alla elområden

Välj ditt elområde i listan nedan för att se det aktuellt spotpriset på el samt den senaste tidens pristrender för varje elområde.

karta över sveriges elområden