GodEl

godel

År 2005 grundades GodEl av Stefan Krook. GodEl är ett företag som saknar privat vinstintresse. Allt eventuellt överskott från verksamheten går till välgörande ändamål. Företaget har idag över 75 000 kunder och har sedan det startat donerat flera miljoner till organisationer som Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Stockholms Stadsmission och Läkare utan gränser.

Om du har egna förslag på olika välgörande ändamål, som GodEls överskott skulle kunna gå till, så är du välkommen att höra av dig till företaget. När du blir kund hos GodEl kan du vara säker på att överskottet verkligen kommer till dem som behöver det. GodEl ger bara pengar till organisationer som står under kontroll av Stiftelsen för Insamlingskontroll.

En av GodEls ansikten utåt är Lasse Åberg, som medverkar i bolagets reklamfilmer och har designat logotypen. Under åren 2005 och 2006 så skänkte Catella 11 miljoner kronor för att täcka GodEls startkostnader. År 2007 var det första året du GodEl gjorde en vinst.

Att skära ner kostnaderna
GodEl har en tydlig målsättning att göra företaget mer effektivt, för att därmed kunna skänka mer pengar.Jämfört med andra företag så har GodEls VD en relativt låg månadslön. Företagets styrelse får ingen ersättning för sitt arbete.

Bli kund hos GodEl
Det går snabbt och enkelt att bli kund hos GodEl. Du kan fylla in din anmälan direkt via företagets hemsidaMen innan du fyller i någon anmälan är det mycket viktigt att du noga läser igenom GodEls avtalsvillkor. Här hittar du bland annat information om kreditprövning, leverantörsbyte, betalning, prisförändringar, avtalstid och hantering av personuppgifter. Angående prisförändringar står bland annat att läsa, att GodEl kan justera sin prislista med två månaders varsel. Som kund hos GodEl kan du välja E-faktura.

När du väl har fyllt i dina uppgifter så kommer du få ett bekräftelsebrev från GodEl hemskickat.. Du har två veckor på dig att ångra din anmälan. Kom ihåg att du ska säga upp ditt avtal hos din nuvarande elleverantör innan du tecknar ett avtal med GodEl. Om du bryter ett ingånget avtal så kan du få betala en lösenavgift. Elhandlarna har nämligen rätt att ta ut ersättning för förlorade intäkter och administrativa kostnader.

GodEl har inga bindningstider. Det innebär att du byta elleverantör när du vill. Att byta från GodEl till någon annan aktör på marknaden tar ungefär två veckor. Du ska dock vara medveten om att fasta avgifter, som fakturerats för påbörjade halvår, inte kommer att återbetalas.

Bra Miljöval
Svenska Naturskyddsföreningens miljömärkning heter Bra Miljöval. När du fyller i din anmälan om att bli kund hos GodEl så kan du välja att också ta ställning för miljön. I dagsläget kostar det 1,5 öre exklusive moms extra per kWh, och 1 öre exklusive moms för de som är medlemmar av IKEA Family.

Om du bor i en lägenhet så innebär det bara att du betalar ungefär 5 kronor extra i månaden. På GodELs hemsida kan du också ta del av många bra tips på hur du kan minska din energiförbrukning.

Kontaka GodEl
För att komma i kontakt med kundservice ringer du 08-519 199 99. Kundservice på GodEl har öppet måndag till torsdag, från 08.30 till 17.00 och på fredagar 08.30 till 16.00. Det är lunchstängt mellan 12.00 och 12.45. Du kan också kontakta GodEl via e-post.