Spotpris el i SE4 Malmö – Se dagens elpris direkt

Se dagens elpris i elområde SE4 Malmö och jämför spotprisets utveckling för att planera din elkonsumtion.

Dagens elpris i SE4 Malmö

Uppdaterad: 18/05/2024

Dagens elpris baseras på det genomsnittliga elspotpriset på elbörsen Nord Pool och inkluderar inte elnätsavgift, påslag, energiskatt, eller moms.

LoadingJämför elpriser i SE4 Malmö

Det lönar sig ofta att jämföra vilket elpris du kan få hos olika elbolag. Se ditt pris hos några populära elbolag med länkarna nedan.

Se ditt elpris hos Fortum här >>

Se ditt elpris hos Telge Energi här >>

Se ditt elpris hos Skellefteå Kraft här >>

Vad är spotpris på el?

Spotpris är det aktuella timpris på el som sätts på elbörsen Nord Pool och baseras på områdets nuvarande elproduktion och elkonsumtion. Desto mer el som produceras i förhållande till konsumtionen, desto billigare blir det. Spotpriset anges i öre per kWh och inkluderar inte kostnader för exempelvis elnätsavgift, elbolagens påslag, energiskatt, eller moms. Därför bör du vara beredd på att priset som listas förstås är mycket lägre än det pris du som konsument kommer betala i slutändan.

SE4 Malmö är ett av Sveriges fyra elområden

Det finns fyra elområden i Sverige. Elpriset skiljer sig ofta mycket mellan olika områden eftersom produktion och efterfrågan ser mycket olika ut i de olika områdena. Eftersom det produceras mer el i norra Sverige så brukar elpriset vara lägst i region SE1 och SE2.

Notera att Öland ingår i elområdet SE4 Malmö.

Läs mer om Sveriges fyra elområden

elområdet se4 malmö på karta